Ured državne uprave u Krapinsko-zagorskoj županiji

Humanitarna pomoć

Prema novom Zakonu o humanitarnoj pomoći koji je stupio na snagu dana 1. studenog 2015. godine (Narodne novine broj 102/15.) humanitarna pomoć može se osigurati:

  • stalnim (kontinuiranim) prikupljanjem i pružanjem humanitarne pomoći,
  • organiziranjem humanitarnih akcija.

Sukladno odredbama Zakona o humanitarnoj pomoći, sve pravne i fizičke osobe (ovisno o obliku aktivnosti prikupljanja humanitarne pomoći), obvezne su prije početka aktivnosti pribaviti rješenje kojim se odobrava stalno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći odnosno organiziranje humanitarnih akcija.

Prema ovom Zakonu , za izdavanje rješenja za područje Krapinsko-zagorske županije nadležan je Ured državne uprave u Krapinsko-zagorskoj županiji, Služba za društvene djelatnosti sa sjedištem u Krapini.

Zahtjev za izdavanje rješenja kojim se odobrava organiziranje humanitarne akcije podnosi se nadležnoj Službi najmanje 15 dana prije planiranog početka humanitarne akcije.

Za nepoštivanje odredbi Zakona predviđene su visoke novčane kazne u rasponu od 5.000,00 do 50.000,00 kuna.

Zahtjev za izdavanje rješenja kojim se odobrava stalno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći kao i zahtjev za izdavanje rješenja o odobrenju provođenja humanitarne akcije podnosi se na propisanim obrascima koje možete preuzeti ovdje.

Za sve dodatne informacije u vezi provedbe Zakona o humanitarnoj pomoći možete kontaktirati Ured državne uprave u Krapinsko-zagorskoj županiji, Službu za društvene djelatnosti, Krapina, Magistratska 1, putem e-mail adrese This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili na telefon broj 049/329-215.

Obrasci

Obrasci su dani u dva formata: MS Word (dozvoljava upisivanje sadržaja) i Adobe PDF (nije moguće mijenjati niti dodavati sadržaj):

Zahtjev za izdavanje rješenja kojim se odobrava stalno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći (Obrazac 1)
Trogodišnji Program rada pravne osobe koja podnosi Zahtjev za stalno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći (Obrazac 2)
Izvješće o provedbi trogodišnjeg Programa rada pravne osobe kojoj je odobreno stalno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći (Obrazac 3)
Izvješće o stalnom prikupljanju i pružanju humanitarne pomoći (Obrazac 4)
Zahtjev za izdavanje rješenja o odobrenju provođenja humanitarne akcije (Obrazac 5)
Plan provođenja humanitarne akcije (Obrazac 6)
Plan korištenja prikupljene humanitarne pomoći (Obrazac 7)
Izvješće o provedenoj humanitarnoj akciji (Obrazac 8)

Evidencije i izvješća

Poveznice

Opći podaci

Ured državne uprave u
Krapinsko-zagorskoj županiji
Magistratska 1
49000 Krapina

Radno vrijeme:
ponedjeljak - petak
7:00 - 15:00

OIB: 82027074446
Matični broj: 01539205

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com